Snow daysFranceLa Grave › 17.01.2012

Photo by: Mikko Heimonen

Mikko Heimonen

Mikko Heimonen

Offpiste

Edellis iltana saatiin vinkkejä suomalaisilta kausilaisilta, joistain laskuista, mitkä olisivat kunnossa. Kova tuuli oli vienyt lumen pohjoisseiniltä ja pakannut sen vähän tiiviiksi.
Aamusta kuitenkin päätettiin lähteä La Voute kuluaariin, joka löytyy Col de Lacin vasemmalta puolen Girose jäätikön alaosasta. Keskellä on ylhäältäpäin pieni kallioharjanne. Ohje oli mennä sisään sen oikealta puolen, mut parit jäljet johti vasemmalla ja päätimme tarkistaa ensin sen. Melko kuumaa traversea pitkin löytyi laskeutumis paikka, jossa oli uuden karheat pultaukset ankkurissa. Meikä ekana alas kuuskymppisellä köydellä, jotta nähdään kui pitkä laskeutuminen olisi. Noin 25m kohdilla oli kalteva kallioständi, jossa toinen uudehko ankkuri. Ei ku ständille ja muu porukka alas. Toinen laskeutuminen oli tarkalleen 30m, joten kuuskymppinen tuplana riitti, eikä tarvittu taiteilla 30m jatkon kanssa. Alhaalla aukesi kiva maisemallinen noin 40 asteinen La Voute kuluaari kovalla lumella. Hetken laskettuamme huomasimme oikealta ylhäältä yhtyvän toisen haaran kuluaariin. Tämä lienee se toisen laskeutumispaikan ylälasku.. Metsän läpi lasku alas korjaamon pihaan ja Putsku sai liftin eka autoon, yllättäen;) Niinpä pääsimme auto kyydillä kylään.
Villen kaa vetäisimme lounaan jälkeen vielä Girose keskimmäisen, kun edellisenä päivänä oli yksin selvitellyt Girose vasemman. Kiva lasku kovalla lumella.
Pannari ja sen puolen muut klassikot jäivät näkemättä huonojen lumiolosuhteiden takia. Girosen alueen laskuista jäi aika pliisu vaikutelma, johtuen varmasti myös huonosta lumesta. Kaksi päivää noissa olosuhteissa riitti eka tutustumis kerralla ja paluu Chamoniihin tuntui hyvältä.

Comments (0)