Snow daysAustriaAxamer - Lizum › 04.02.2011

Photo by: Erno Pappinen

Erski

Erno Pappinen

Powder Offpiste Slope

Perjantaina kävin ensimmäistä kertaa tälle kaudelle laskemassa Innsbruckin kestosuosikkikohteessa Axamer Lizumissa. Suosio johtuu luultavasti pääasiassa siitä, että kulkuyhteydet Lizumiin ovat hyvät ja matka ei ole pitkä, noin 30 minuuttia. Tarkoituksena oli mennä Juhon ja hänen kaverinsa Mariuksen kanssa kello 10 bussilla, mutta aamu oli jotenkin sen verran hidas torstain tourauskauden aloituksesta, että päädyin lykkäämään lähtöä tunnilla myöhempään ja hyppäsin lopulta hotellibussiin normaalin ski-bussin sijaan, koska hotellibussit lähtevät ihan asuntoni vierestä.

http://erski.kapsi.fi/blog

Päivä meni pitkälti rinteitä jaffakelissä losotellessa. Jossain vaiheessa Juho ja Marius halusivat lähteä pienelle noin 20 minuutin haikilla Lizumin perinteistä harjannetta pitkin ja laskea yhden rinteeseen pudottavista kuruista alas pehmeän lumen toivossa. Itse skippasin tämän haikkireissun edellispäivän tourauksen aiheuttamien rakkojen johdosta ja katsoin paremmaksi mennä seuraamaan poikien haikkailua Lizumin toppiterassilta Radler kädessä. Ilmeisesti menetykseni ei ollut suuren suuri.

Poikien laskun jälkeen tapasimme sovitusti ala-asemalla ja päädyimme Juhon kanssa lähtemään laskemaan vielä viimeisenä laskuna Lizumin toiselle puolelle Grinzenzin kylään, jonne pääsee kohtalaisen kätevästi laaksonpohjalla menevää Rodelbahnia pitkin ja ottamaan bussin Innsbruckiin sieltä. Suureksi yllätykseksi yläosassa lumi oli kuin olikin säilynyt kohtalaisen pehmeänä mikä sai ainakin jo pientä, mutta kauan kaivattua hymyä taas kasvoille. Lumen pehmeys oli myös niinkin hämmentävää ettei siitä laskemisestakaan meinannut tulla mitään ja lopulta päädyin tekemään toisen suksen kolahtaessa kiveen pienimuotoisen kuperkeikan. Erittäin hyvin avattu puuterikausi siis! Hauskaahan se oli heti ensimmäisellä laskulla täyttää reppu ja takki lumella, mutta eipäs tämä hymyä paljon haitannut, pehmeä on aina pehmeää osasi sitä laskea tai ei. Ensi kerralla sitten paremmalla tatsilla.

Comments (0)