Snow daysJapanNiseko › 16.01.2008

Photo by: Sanna Lauren

Sanna Lauren

Sanna Lauren

Powder Offpiste

Tässä vähän fiilistelyä menneiltä vuosilta....

Normipäivä Nisekossa

Päivittäiseen aamurutiiniimme Nisekossa kuului se että saatiin itsemme ulos lumeen hautautuneesta asumuksestamme. Yleensä öisin(kin) satoi aina sen verran uutta lunta, että meidän mökin ulko ovi oli aina puoliksi hautautunut lumeen...=) Sitten kun saatiin ovi tuupittua auki niin seuraavaksi piti kaivaa auto hangesta esiin ja kolata väylä ajotielle. Ja sitten laskupäivän jälkeen, ei auttanut vaikka olisi ollut kuinka naatti, ensin oli tehtävä lumityöt jotta sai auton ajettua takasin pihaan. Lunta tuli varsinkin alkukaudesta melkein taukoamatta!

Antakoon ote meidän blogista puhua puolestaa:
”Nyt kun kirjoitan tätä niin on siis keskiviikko 16.1.08. Lunta on tullut taukoamatta siitä lähtien kun viimeksi kirjoitin (yli viikko sitten)! No,, ehkä 20minuutin taukoja on välillä ollut, mutta muuten oikeesti;; koko ajan sataa lisää ja lisää lunta!! Tää o iha hullua!!Sairasta!! Mutta Mieletöntä ja Mahtavaa!!!
Tällä hetkellä satelee erityisen sakeesti,, sillä aikaa kun oltiin Nikon kanssa asioilla ”cityssä” Kutchanissa n. 3h niin uutta höyhenenkevyttä lunta on tullut taas teille puoleen sääreen asti. Juteltiin äsken meidän paikallisen naapurin Kemin kanssa lumenluonti asioista.. Tämä mökkikylä, jossa asutaan, tuppaa OIKEESTI hautautumaan lumeen !!!Kohta pitää varmaa tehdä iglu sisäänkäynti tänne mökkiin. Huh. Lunta kuulemma satelee enempi ja vähempi tähän samaan tahtiin ainakin helmikuun puoleen väliin, eli hikijumppaa lumenluonnin muodossa on tiedossa!
Kuten arvata saattaa ni lasku on ollut ihan älyttömän hyvää! Siis pelkkää pyydaa!! Eikä varsinaisesti tarvitse hätäillä, koska sitä ei saa loppumaan! =) Ja sitä tulee koko ajan lisää!! Faceshottia joka käännöksellä!!! ei se huonoo ole, ei! =) Näkyvyys tosin on huono, mutta mettässä tässä joka tapauksessa pääasiassa lasketaankin, ja siellähän näkee ihan ok, joten eipä se huono näkyvyys haittaa! Yhtenä aamuna oli kirkkaampi hetki (ennen kuin taas rupesi sataa lunta hulluna) ja melkein näky Mt. Yotei! Iso sammunut tulivuori, joka (perjaatteessa) näkyy suoraan meidän ikkunasta (aina on vaan keli niin sinkissä et ei ole kun tuon yhden kerran vilahtanut Yotei..=)). Aurinkoa tänne on tosiaan turha tulla hakemaan!”

Nisekossa hiihtoalueita on 4; Hanazono, Hirafu, Higashiyma ja An´nupuri. Me bukankattiin pääkylässä; Hirafussa. Sinne keskittyy ravintolat, baarit ja kaupat. Sanomattakin on selvää, että Nisekossa on tarjolla älyttömän hyvää ruokaa (kukaan ei voi olla pitämättä japanialaisesta ruoasta)!!! Ja ravintoloissa löytyy valinnan varaa. Rinneravintoloidenkin sapuskat on todella maittavia ja syöminen on edullista!!! Joten mahansa voi huoletta täyttää erilaisin japanilaisin herkuin. Ja mikä olisikaan ihanampaa kuin rentoutua rankan puuterin pöllyttämispäivän jälkeen Onsenissa! Siis japanilaisessa kylpylässä,, kuumassa, höyryävässä ulkoaltaassa.. Se voittaa mielestäni jopa perinteisen after skin! Tosin kyllä Nisekossa hoituu ihan perinteinenkin nestemäinen after ski! Henkilökohtainen suosikki näistä nestemäisen rentoutuksen tarjoavista paikoista on Jääkaappi baari! En muista sen oikeaa nimeä, mutta sinne mennään sisään vanhasta jääkaapin ovesta! =) Kuulostaa epäilyttävältä…mutta sisältä baari on todella viihtyisä ja sieltä saa unelmaisia drinkkejä!

Comments (0)