Snow daysFinlandLauttasaari, Helsinki › 22.03.2010

Photo by: Mikko Toivonen

Mildlife

Mikko Toivonen

Powder Offpiste Tricks

Leijalautailua uskomattoman kauniissa kelissä. Aurinko paistoi siniseltä taivaalta ja vain yksi pilvi kerran hetkeksi kehtasi mennä arskan eteen. Tuuli vaihteli varsin paljon tasaisesta puuskaiseen, mutta siivitti kuitenkin koko viiden tunnin kohtuullisen yhtäjaksoisen session.

Ensimmäiset 50 kilometriä riitti puhelimessa akku tallentaa, mutta sitten piti laittaa träkkeri pois päältä. Larussa oli aivan mainio pinta ja jäätä vielä riittää. Tuuli oli just sitä mitä Harmajan mittari näytti. Välillä aika puuskaista, mutta pääosin hyvää länsituulta. Mut kyllä se alkaa aika pieneksi käymään turvallisen tuntuinen jääalue. Melkistä voi vetää aika suoran viivan Läntiseen Käärmeluotoon jossa kulkee sulan vesiraja. Ja itäpuolella Ulko-Hatun jälkeen löytyy vain jäämursketta. Joitakin avantoja myös löydettävissä, joten tosi tarkkana saa olla missä suhailee. Yksin ei kyllä ole asiaa ja kamat pitää olla asialliset.

Hypyt lähti tänään aika räväkästi ja alastulot alkavat sujua keskimääräisesti varsin pehmeästi. Koitin vähän unhook-temppuja treenata, mutta 14 neliöinen iso leija ja randomit puuskat eivät kannustaneet kauheasti kokeilemaan. Unhook-tempuissa koko leijan voima pitää hallita suoraan omin pikku kätösin, tai muuten lähtee homma kirjaimellisesti hanskasta. Ehkäpä pian lisää kokeiluja.

Millään ei olisi malttanut lopettaa, mutta vähitellen alkoi tuntua turvallisemmalta lähteä tankkaamaan evästä. Toivottavasti näitä kelejä vielä riittää.

Kuvia tulossa mahdollisesti lisää kunhan saan kaverin puhelimesta pari tallennetta.

Comments (0)