Snow daysSwitzerlandAndermatt - Gemsstock › 01.03.2010

Photo by: Juha Salonen

juha

Juha Salonen

Offpiste

Sää selkeni eilisestä ja päästiin vihdoinkin skinnailemaan takamaastoon. Tavoitteena oli Winterhornin (2661 m) huiputus. Lähdettiin liikkeelle Gemstockin huipulta kohti Guspista. Tuuli oli pakannut lumen kovaksi joten puuteria ei ollut näkösällä. Guspiksella oli kuitenkin kivat maisemat ja reitti oli mukavaa löllöttelyä kovasta lumesta huolimatta.

Guspiksen lasku päättyi lähelle Hospentalin kylää. Lähdimme hiihtämään suljetun laskettelukeskuksen rinteitä pitkin kohti huippua. Noin 3 tunnin, 2 tauon ja reilun 1000 vertikaalimetrin jälkeen päästiin kukkulan päälle! Sitten skinit reppuun ja suunta alas.

Alkuperäinen suunnitelma oli laskea Realpin kylään, mutta tapasimme nousun aikana aamulenkillä olleen paikallisen setämiehen, joka sanoi Realpin laskun olevan vyöryaltis ja suositteli laskua takaisin Hospentalin suuntaan. Näin sitten tehtiin ja saatiin hyvin ansaittuja käännöksiä. Oli hieno päivä.

Jules

Juha Vaaraniemi

Offpiste

Sää suosi ja skinnailureissusta tuli mainio ulkoilupäivä. Nousua riitti ja kuntokin kesti. Laskut olivat parempia mitä alunperin odotettiin. Iltapäivä aurinko oli pehmentänyt sopivasti lunta joten pehmeämpiäkin käännöksiä saatiin korpun ja jään lisäksi. Tulipa vedettyä myös reissun ensimmäiset kunnon pannut sukset jalassa. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Comments (1)

läski

Mikko Salonen says 2010-03-01 21:40:40 UTC

Oi jospa oisin saanut olla muukaanaa...